Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η διατροφή μας.....


Αυτό το κείμενο το έγραψα στο σχολείο στα πλαίσια μιας εργασίας με θέμα τη Διατροφή. Παρακάτω το παρουσιάζω με κάποιες παραλλαγές.

Στις μέρες μας, τα παιδιά, τρέφονται με πατατάκια, σοκολάτες, fast food που δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν εκτός από λιπαρά, θερμίδες και αντιθέτως έχουν πολλές επιπτώσεις στην υγεία και επηρεάζουν την ομαλή ανάπτυξή τους.
Πρώτα
από όλα, οι''''άχρηστες αυτές τροφές φουσκώνουν το στομάχι για λίγο, μα σύντομα η λέξη πείνα στριφογυρίζει ξανά στο μυαλό μας και κάνει την κοιλιά να γουργουρίζει με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα να 'ναι υπέρβαρα και παχύσαρκα.
Ακόμα, εμφανίζονται προβλήματα όπως πίεση, χοληστερίνη κλπ σε νεαρές ηλικίες.
Επίσης τα τελευταία παρουσιάζεται το πρόβλημα της πρόωρης εφηβείας, εξαιτίας της διατροφής του.
Τέλος, καταστρέφει το χαμόγελο, γιατί όλη αυτή η ζάχαρη χαλάει τα δόντια και την αισθητική.
Για να αποφευχθούν όλα αυτά τα προβλήματα και οι δυσμορφίες θα έπρεπε η διατροφή μας να μην είχε επηρεαστεί από τη Δυτική, αλλά να ακολουθούσαμε τη Μεσογειακή, τη δική μας-αλλά ο άνθρωπος επηρεάζεται. Ίσως βάλω μια ανάρτηση για αυτό-με κύριο το ελαιόλαδο, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.
Η καθημερινή άσκηση θα βοηθούσε στην καλή σωματική κατάσταση γιατί όπως έλεγα οι Αρχαίοι μας πρόγονοι «Νους υγιής εν σώματι υγιή».
Δεν είναι καιρός, λοιπόν, να αλλάξουμε συνήθειες????

Σας αφήνω με αυτό το ερωτηματικό ......


2 σχόλια:

  1. Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω οτι αυτό το άρθρο σου σχετίζεται με ένα μάθημα στη γλώσσα.Είναι όμως πολύ σωστό και θα συμφωνήσω μαζί σου.Το 56% των παιδιών στην Ελλάδα είναι παχύσρκά :\

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ,τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικό,ρατσιστικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο.