Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Το μέλλον ΜΑΣ......


Πώς θα είναι άραγε το μέλλον μας; Θα υπάρχουν αλλαγές; Και πώς θα τις αποκωδικοποιήσει η σημερινή γενιά, τα σημερινά παιδιά; Ένα είναι σίγουρο. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο…..
Σίγουρα η επιστήμη θα έχει εξελιχθεί πολύ. Θα έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής, θα υπάρχει θεραπεία για τις περισσότερες ασθένειες, παύση ζωής, δημιουργία οργάνων και δυνατότητας αποκωδικοποίησης και επέμβασης στο dna. Αλλά για όλους; Ή όχι; Μάλλον όχι. Μόνο οι ισχυροί και οι πλούσιοι θα ζούνε μέσα στην πολυτέλεια και θα έχουν αυτές τις δυνατότητες που προαναφέρθηκαν. Και αυτό γιατί θα έχουν χρηματική δύναμη. Μπορεί να τους υπηρετούμε θεοποιώντας τους. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν χρόνια στις ουρές για να έχουν μία ελπίδα σωτηρίας και θα νοσηλεύονται σε άσχημες συνθήκες.
Θα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των παχύσαρκων και υπέρβαρων ανθρώπων αν σκεφτούμε ότι σήμερα είναι είδη πολύ μεγάλος. Θα εμφανιστούν νέες αρρώστιες, καρδιοπάθειες και όλα αυτά λόγω της κακής διατροφής και της έλλειψης άσκησης.
Λέτε να υπάρχουν μόνο δύο φυλές; Να εξαφανιστούν οι εθνότητες, να μην υπάρχουν χώρες, παρά μόνο αυτές οι δύο αντίπαλες φυλές που θα πολεμάνε για το ποια θα πάρει την κυριαρχία του κόσμου; Ίσως, εξάλλου και στην σημερινή ιστορία για πολέμους και μάχες μαθαίνουμε. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκρούσεις θα εξελιχθούν ραγδαία με πολλά θύματα και ερημωμένες πόλεις. Και ο μόνος χαμένος θα είναι ο άμαχος πληθυσμός.
Όπως φαίνεται θα υπάρχει τρομερή ανεργία, αν σκεφτούμε ότι σήμερα ζούμε στη γενιά των εφτακοσίων. Κόσμος θα πεθαίνει από την πείνα… Τρομερή πείνα… Από την άλλη, θα πλουτίζουν οι επιχειρήσεις που θα παρασκευάζουν όπλα, πολεμικά οχήματα κλπ. καθώς και οι ισχυροί….
Ακόμα, ίσως και να χωρίζονται οι γειτονιές σε δύο: τους κοινωνικά ευκατάστατους και μη. Από την μία πλευρά τεράστιες βίλες με πισίνες και από την άλλη στενά σοκάκια με βρόμικα νερά και χωματερές όπου θα είναι χτισμένα τα ξύλινα και μικρά σπιτάκια των φτωχών. Παντού στο δρόμο παιδάκια, παππούδες, γυναίκες θα ζητιανεύουν.
Βέβαια θετικό είναι ότι θα υπάρχει σημαντική τεχνολογική εξέλιξη, αφού θα χρησιμοποιούμε τελείως διαφορετική τεχνολογία. Ίσως μπορέσουμε να πάμε πέρα από το δικό μας ηλιακό σύστημα, μπορεί, ακόμα, να μένουμε σε πλανήτες ή δορυφόρους και να κατασκευάσουμε λεωφόρους στο διάστημα.
Όμως πιο το νόημα; Αφού, αυτά θα γίνουν γιατί δεν θα ‘’χωράμε’’ άλλο στη γη; Τι εννοώ; Πιο το νόημα αφού δεν θα αναπνέουμε καθαρό αέρα, θα πίνουμε υποκατάστατο του νερού; Αφού θα κοιτάμε στο ουρανό και…. θα βλέπουμε ένα γκρι ή και μαύρο χρώμα; Αφού δεν θα υπάρχει αρκετό οξυγόνο και θα είμαστε αναγκασμένοι να κατασκευάσουμε θόλους και να κυκλοφορούμε με μάσκες;
Μπορεί και να μην υπάρχουν χωριά. Πάρκα…. Παρά μόνο πόλεις με τεράστιους ουρανοξύστες, καταστήματα, εμπορικά κέντρα….. Και τα ζώα; Τα περισσότερα είδη που γνωρίζουμε σήμερα θα έχουν εξαφανιστεί. Θα ξαναδούμε πουλιά στον ουρανό; Θα ξαναδούμε ζώα στα δάση; Μα θα ξαναδούμε δάση; Ή θα έχουν καταστραφεί όλα; Οι λίμνες θα έχουν καταστραφεί από τα απόβλητα, τα δάση από φωτιές και το συνεχές κόψιμο των δένδρων για την κατασκευή πόλεων που αναφέρθηκαν πιο πάνω…
Πριν μίλησα για υποκατάστατο του νερού. Και αυτό γιατί δεν θα υπάρχει νερό. Και το λίγο που θα βρίσκεται, θα το προσέχουν φύλακες, για να μην '' κλαπεί ''. Ίσως και ο μισθός των ανθρώπων να είναι νερό. Ένα μπουκάλι νερό...... Αληθινό, νόστιμο και καθαρό νερό.
Η εγκληματικότητα, επίσης, θα είναι πολύ μεγάλη... Φόνοι, κλοπές... Και πολλές φορές δεν θα υπάρχει αντίστοιχη ποινή..... Μα.... γιατί να υπάρχει; Αφού στην παιδεία δεν θα συμπεριλαμβάνεται η μάθηση για την αγάπη για τη ζωή, το σεβασμό και την αναγνώριση των δικαιωμάτων τον συνανθρώπων μας....
Τέλος, το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να αναπτυχθεί πολύ η τεχνολογία αλλά θα θεοποιείται το κέρδος και οι άνθρωποι θα προχωρούν με άξονα αυτό, θα εξαφανιστούν είδη ζώων, θα καταστραφεί το περιβάλλον. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα χαθεί η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η στοργή και η αγάπη. Αυτή η μαγική λέξη. Και οι σχέσεις θα είναι πλαστικές. Αν ζήσουμε και μετά τις 21/12/2012 (;) δεν πρέπει να κάνουμε μια στροφή; Σκεφτείτε το. Εμείς φτιάχνουμε το μέλλον μας.... Εμείς φτιάχνουμε τη ζωή μας......... Εμείς επιλέγουμε..............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικό,ρατσιστικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο.